Zimski turnir Badminton šole

Petek, 20. januar 2023

Izvedbo tradicionalnega decemberskega novoletnega turnirja so nam zagodle številne bolezni naših otrok, tako da smo izvedbo turnirja prestavili na januarski čas.

V četrtek, 19. januarja smo tako vendarle uspešno izpeljali naš vsakoletni zimski klubski turnir, ki smo ga začinili z drobnimi prigrizki in seveda medaljami za najboljše v svojih skupinah.

Otroci so pokazali precej večjo mero borbenosti v tekmah z vrstniki, kot jih sicer kažejo na treningih in tako je do izraza prišla večja uigranost posameznih igralcev, ki se je na koncu pokazala z osvojitvijo katere izmed medalj.
Kljub temu, da do medalje seveda niso prišli vsi, pa gredo četitke vsem, ki so zbrali pogum in se turnirja udeležili.

Rezultati:

FANTJE najstarejša skupina:
1. ŽAN ŠTEPIC
2. IZAK MUŠIČ
3. JAKOB VODE

FANTJE srednja skupina:
1. MATIC GODEC
2. TIMOTEJ GRILC
3. ANDRAŽ PLANKO

DEKLETA starejša skupina:
1. JULIJA CUNJA
2. TJAŠA NOVAK RUDIĆ
3. MANCA VENCELJ

FANTJE najmlajša skupina:
1. NEJC FINC
2. FILIP CESAR
3. GAL ROJEC

PUNCE najmlajša skupina:
1. LARA HROVAT

Gašper in ekipa BKIVG

več >>>

Prvi turnir v sezono 2021-22 uspešno za nami

Torek, 22. februar 2022

Po večmesečnem prelaganju datuma za izpeljavo našega badmintonskega turnirja za otroke (samo enkrat lahko ugibate zakaj), smo na predpočitniški četrtek, 17. februarja, končno izpeljali naš prvi turnir Badminton šole Ivančna Gorica v sezoni 2021-22.

Kot vedno, smo se tudi tokrat imeli super. Tekmovanje smo organizirali v šestih starostnih kategorija, kjer so najboljši na koncu prejeli lične medalje. Kljub temu, da medalj seveda niso osvojili vsi, pa so prav vsi zmagovalci po borbenosti in želji biti vsak dan boljši. Brez skrbi, s pridnim delom boste prav vsi enkrat prišli na vrsto.

Glede na to, da nas je korona kot kaže zapustila, se bomo potrudili, da do konca sezone organiziramo še turinir ali dva.
Zdaj pa hitro trenirat!

Pozdravlja te ekipa BKIVG
 

Rezultati:

FANTJE najstarejša skupina:
1. ŽAN ŠTEPIC
2. IZAK MUŠIČ
3. TADEJ PRERADOVIČ


DEKLETA najstareša skupina:
1. NIKA LUKŠIČ

FANTJE srednja skupina:
1.TIMOTEJ GRILC
2. MAJ LUNAR
3. MATIJA ŠIROVNIK

DEKLETA srednja skupina:
1. MANCA VENCELJ
2. TIA SINIC
3. TAMARA BJELIČ

FANTJE najmlajša skupina:
1. LUKA KRALJA
2. GAŠPER ZOREC
3. MARK ŠEFMAN

PUNCE najmlajša skupina:
1. GAJA PRIJATELJ BORŠNAR
2. ŠPELA BAHOR
3. SARA KRUPIČ

 


 

 

več >>>

Badminton igramo vsi

Nedelja, 1. september 2019

Badminton igramo vsi

Badminton igra v Ivančni Gorici staro in mlado. Slednji se urijo dvakrat na teden v našem badminton klubu, rekreativnci pa se potijo pri igri s perjanico vsak dan v telovadnici Srednje šole Josipa Jurčiča. Zakaj je badminton super vadba za slehernika, vas lahko prepriča naslednjih deset razlogov. 

#1: Zabava, zabava, zabava
Badminton je igra, lahko jo igrate posamezno, da povečate svoj kardio nivo, ali pa v dvojicah, če želite narediti igro bolj zabavno. Vsekakor igranje badmintona prinaša zadovoljstvo, poleg tega pa se ga igra skozi vse leto.

#2: Socializacija
Pridružite se našemu klubu, kjer skrbimo, da se člani spoznajo in družijo v sproščenem športnem vzdušju.

#3: Tempo
Badminton je najhitrejša igra z loparjem na svetu. Pri izkušenih igralcih lahko s »smashom« perjanica poleti tudi krepko preko 300 km/h. Ko se naučite obraniti takšnih udarcev, je to res »hud filing«. Le, da takšen udarec ne zadane vas :( ... Avč!

več >>>

Novoletni turnir malih in malo večjih badmintonistov

Torek, 3. januar 2017

Dan pred začetkom težko pričakovanih novoletnih počitnic smo v Badminton klubu Ivančna Gorica priredili tradicionalni Božično-novoletni turnirček Badminton šole.
Otroci so se med seboj pomerili v več skupinah. Starejši so, kot jim že pritiče, tekmovali dekleta in fantje posamezno. Mlajši pa so se trudili čim bolj natančno zadeti žogico, pri čemer je vsak odboj pomenil točko. Moramo priznati, da so se z vnemo lotili dela, malce so si pomagali z vmesnimi posladki in zasluženo priigrali nagrade. 

Najboljšim smo ob koncu nadeli medalje, prav vsi pa so bili deležni sponzorskih nagradic in tradicionalnih klubskih majic. Zaključek smo obeležili tudi na fotografiji.

Srečamo se zopet v četrtek, 5. januarja ob 17. uri.

Srečno, zdravo in uspešno v novem letu!

Badminton klub Ivančna Gorica

več >>>

S sladoledom v roki, vsi nasmejani

Četrtek, 2. junij 2016

Pa smo sezono uspešno pripeljali do konca. Poslavljamo se s pohvalami otrokom, da so pridno trenirali skozi celo šolsko leto in zahvalami staršem, da ste svoje nadebudneže spodbujali tudi ob deževnih dneh, ko bi se človek naraje s skodelico kakova skril pod odejo - vi pa ste jih posadili v avto in jih pripeljali na badminton. In resnično, ni bilo zaman. Prav vsi so napredovali, tako v badmintonski igri kot splošni telesni motoriki, postali pa so tudi prijatelji in super ekipa.

Želimo vam lepe počitnice in veliko sončnih dni, jeseni pa se spet srečamo.

Trenerja BK Ivančna Gorica,

Špela in Gašper Batis

več >>>

S turnirjem Badminton šole zaključujemo sezono badmintona

Ponedeljek, 16. maj 2016

Vreme ni ravno tisto, ki nas v pomladnih majskih dneh opozarja na prihajajoče počitnice, vendarle pa se datumi hitro približujejo zasluženemu poletnemu oddihu. Tudi v Badminton klubu Ivančna Gorica pišemo sklepna dejanja športnega leta in zaključujemo uspešno sezono s turnirjem Badmintonske šole.

Otroci petih skupin – najmlajši obiskujejo prvi razred, mlajši dečki in deklice ter starejši dečki in deklice – so se v četrtek, 12. maja med seboj pomerili v igri badmintona ter tako sebi in staršem pokazali pridobljeno znanje. 

Rezultate s turnirja najdete spodaj, prav tako tudi nekaj foto utrinkov. Čestitke vsem nastopajočim!

V klubu smo na igralce zelo ponosni, pokazali so veliko mero badmintonskih spretnosti, športne kulture in tekmovalne zagnanosti. Igralcem kluba čestitamo za uspešne nastope in jim želimo veselih počitniških dni.

Šola badmintona konec maja zapira svoja vrata, lepo vreme in zunanje aktivnosti namreč kličejo otroke po njihovi družbi. Zopet pa se srečamo v mesecu oktobru, badminton bo tako kot sedaj potekal dvakrat tedensko, pravočasno pa vas bomo o novi sezoni tudi obvestili.

Mi smo se imeli v vaši družbi zelo lepo in vas vabimo, da se nam prihodnje šolsko leto zopet pridružite.

Ekipa BK Ivančna Gorica

več >>>

Po počitniškem oddihu zopet začenjamo z našo Badminton šolo

Ponedeljek, 22. februar 2016

Spočiti, nasmejani in polni energije se otroci z zimskih počitnic vračajo ne samo v šolske klopi ampak tudi na badmintonska igrišča.

Tako bodo tudi v drugi polovici šolskega leta "perja frčala po zraku" (no, ne dobesedno, saj igramo še s plastičnimi žogicami), loparji pa "lomili" zračni upor.

Nadaljujemo torej s šolo badmintona ob ponedeljkih in torkih ob 17. uri v telovadnici Srednje šole Josipa Jurčiča v Ivančni Gorici. 

Tisti, ki nas še ne poznate, nas pridite obiskat, znanim obrazom pa: "Fajn" vas je spet videt!

P.S.: V galeriji fotografij pa lahko ujamete trenutke našega 2. turnirja Badminton šole, ki je potekal zadnjo predpočitniško uro. Zraven seveda ne manjkajo tudi rezultati.

Čestitke vsem pogumnim, ki se niso ustrašili tekmovane treme ampak se z njo uspešno spopadli.

več >>>

Prvi turnir Badminton šole Ivančna Gorica

Ponedeljek, 21. december 2015

Še preden so se otroške misli popolnoma prepustile novoletnim slovesnostim, smo v Badminton klubu Ivančna Gorica pripravili novoletni turnir, prvega te vrste.

Badmintonisti so se kljub začetni tremi, ki je redna (in vzgojna) spremljevalka vsakega tekmovanja, kmalu sprostili in pokazali, kaj vse so se naučili v štirih mesecih šolskega leta. 

več >>>

Počitnice so za nami, Badminton šola pa zopet z vami

Ponedeljek, 2. november 2015

Po kratkem počitniškem oddihu, na katerega so otroci težko čakali - starši pa verjetno nekoliko manj, danes ponovno začenjamo s treningi Badminton šole za otroke.

Da pa vam malo osvežimo spomin kako smo se pred počitnicami imeli, pa vas vabim, da si ogledate spodaj pripravljena posnetka z ene izmed vadbenih ur.

več >>>

Z majem zaključujemo letošnjo badmintonsko sezono

Četrtek, 28. maj 2015

Dolg dan in razposajenost otrok, kljub precej kislemu vremenu kažeta, da se bližamo koncu šolskega leta. Tudi v Badminton klubu Ivančna Gorica se dejavnosti Badminton šole za otroke in Rekreacije za odrasle počasi zaključujeta.

Z otroki v Badminton šoli bomo tako v ponedeljek, 1. junija, od 17. do 18. ure, še zadnjič v tem šolskem letu prekrižali loparje. 

Zadnja rekreativna vadba pa bo potekala v nedeljo 31. maja, nato pa bomo loparje do začetka nove badmintonske sezone odložili v kot.

Kljub temu, da je pred nami dolgo vroče poletje, zaslužene otroške počitnice in še bolj zaslužen dopust, ne bo odveč nekaj informacij o novi badmintonski sezoni, ki se bo začela 1. oktobrom 2015.

V prihajajoči sezoni bomo poleg utečenih dejavnosti, Otroške badminton šole za otroke in rekreacije badmintona za odrasle, organizirali še hitre, vikend tečaje badmintona, kjer se boste lahko seznanili in naučili osnov badmintnske igre, da boste kasneje lahko polno uživali v igranju badmintona.

Sicer pa bodo prvi za loparje prijeli otroci v skupini Badminton šole in sicer ob 17. uri, takoj za njimi, ob 18. uri, pa že četrtkova skupina rekreativcev.

Urnik vadbe za otroke:

  • mlajša skupina od 6 do 9 let - ponedeljek in četrtek od 17. do 18. ure
  • starejša skupina od 10 do 15 let - ponedeljek in četrtek od 18. do 19. ure

          *vpisi v skupine bodo potekali ves oktober

Prosti termini rekreacije - najem igrišča (igrišča za novo sezono že lahko rezervirate):

  •     ponedeljek od 18. do 19. ure
  •     ponedeljek od 18. do 19. ure
  •     sreda od 17. do 19. ure in od 20.30 do 22.30 ure
  •     četrtek od 17. do 19. ure
  •     nedelja od 9. do 12. ure, od 18.30 do 21.30 ure

Cenik:

  •     otroška badminton šola 35 €/mesec
  •     rekreacija - najem igrišča 260 €/sezono (1.10.2014 - 31.5.2015)
  •     za rezervacijo termina nas kontaktirajte na 041 323 966 ali na info@badminton-bkivg.si


Ugodnosti:

    člani kluba imajo 20% pri nakupu badmintonske opreme Li-Ning
    napenjanje loparjev 12 €


Za vsa pojasnila in dodatna vprašanja nas lahko kadarkoli kontaktirate na 041 323 966.

Želim vam dolgo in vroče poletje ter počitnice z veliko zabave in oddiha. Z novim šolski letom pa vas ponovno pričakujemo na naših badmintonskih dejavnostih.

Ekipa Badminton kluba Ivančna Gorica vas pričakuje

več >>>

Zaključni rekreativni turnir sezone

Sobota, 21. junij 2014

Ob zaključku letošnje badmintonske sezone, smo v naši tradicionalni badmintonski bazi Srednje šole Josipa Jurčiča v Ivančni Gorici, organizirali prvi rekreativni badmintonski turnir. Tekmovanje je potekalo v prijetnem in sproščenem vzdušju. Poskrbljeno je bilo seveda tudi za prazne želodčke in suha grla.IMG_3569.jpg

Šestnajst udeležencev se nas je potilo in prepotilo v štirih badmintonskih disciplinah. V disciplini posamezno smo bili z žrebom razdeljeni v štiri predtekmovalne skupine, kjer smo se najprej pomerili vsak z vsakim. Nato pa smo bili glede na rezultate uvrščeni v tekmovalno tabelo, kjer smo se borili za končne uvrstitve.

Med moškimi posameznik je bil najboljši Peter Skubic, pred Kirn Juretom in Kaliman Maticem, pri dekletih pa se je zmage veselila Miklavčič Zala pred Babič Darjo.

IMG_3570.jpgNadaljevali smo s turnirjem moških dvojic, kjer je naveza oče-sin, Skubic Gašper in Skubic Peter, pokazala največ in brez izgubljenega niza osvojila prvo mesto. Na drugo mesto sta se povzpela naša gosta iz Ljubljane, Krkač Matjaž in Kaliman Matic, na tretje pa dvojica Kirn Jure in Srebernjak Dejan.

Za zaključek tekmovalnega dela pa smo odigrali še tekmo mešanih parov, kjer se je zmagovalka med posameznicami, Zala Miklavčič, veselila še druge zmage, tokrat s soigralcem Matjažem Krkačem. Na drugo mesto sta se uvrstila domačina Nina Jeralič in Dejan Srebernjak, na tretje pa Babič Darja in Kaliman Matic. Častno četrto mesto pa sta osvojila tokrat najstarejša udeleženca, Potočnik Simona in Koščak Brane, ki se, za razliko od marsikaterega domačega rekreativca, nista ustrašila tekmovanja in mlajših tekmecev, ampak sta se jim s pogumno igro dostojno upirala.

Vse, ki pa letos še niste zbrali poguma za udeležbo na turnirju, in teh vas je kar precej,  pa vabim, da se ga udeležite naslednjo sezono, ko bomo turnir ponovno organizirali.

IMG_3583.jpgZa konec bi se želel še posebej zahvaliti predstavniku ljubljanskega podjetja OLMA, ki je priskrbelo odlične in uporabne praktične nagrade. Mimogrede, če boste potrebovali kakršnakoli olja, maziva, lubrikante, čistila…za avte, motorne žage, stružnice, delovne stroje, vse vrste hidravlike, čistila vetrobranskih stekel in še in še, ste lepo vabljeni njihovo poslovalnico v ljubljanskih Fužinah, kjer vam bodo z veseljem svetovali pri nakupu njihovih izdelkov.

Želim vam dolgo vroče poletje in sproščujoče počitniške dni. V zgodnji jeseni, točneje 1. oktobra, pa vas ponovno vabim na ure badmintonske rekreacije.

Gašper

več >>>

"Počitniška" zagnanost na treningih

Torek, 12. november 2013

Po počitniške premoru in oddihu, se življenje vrača v stare tirnice.

photo 1 (2).JPGTreningi Otroške badminton šole potekajo po predvidenem urniku. Otroci pridno obiskujejo treninge, kjer se učijo novih badmintonskih veščin in kar je najpomembneje, ob hkratnem zadovoljstvu pri športnem udejstvovanje se z vrstniki družijo in sklepajo nova prijateljstva.

Skupinam Otroške badminton šole se lahko pridružite skozi celo šolske leto. Urnike najdete na naši spletni strani.

Skratka za hipec opustite računalniško miško in se nam pridružite pri športnem ali rekreativnem igranju badmintona.

Vabljeni!

več >>>

Rekreativci že startali z novo badmintonsko sezono

Četrtek, 3. oktober 2013

Včeraj, v sredo, smo štartali z novo badmintonsko sezono za odrasle rekreativce. Prve kaplje znoja so že padle na tla in danes bo marsikdo v nogah že čutil posledice poletnega uživaja.

Danes, v četrtek ob 17. uri, pa pričenjamo še z dejavnostjo Otroške badminton šole, ki je namenjena vsem otrokom željnim badmintonskih izivov.

Še to, danes smo dobili potrjen še dodatni termin namenjen rekreaciji, in sicer v sredo 20.30 do 21.30 ure (samo še eno prosto igrišče) in nedeljo od 17. do 18. ure.

Proste termine si lahko ogledate tukaj.

Vabljeni!

več >>>
Izvedbo tradicionalnega decemberskega novoletnega turnirja so nam zagodle številne bolezni... več >>>
Po večmesečnem prelaganju datuma za izpeljavo našega badmintonskega turnirja za... več >>>

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Badminton klub Ivančna Gorica