Badminton igramo vsi

Nedelja, 1. september 2019

Badminton igramo vsi

Badminton igra v Ivančni Gorici staro in mlado. Slednji se urijo dvakrat na teden v našem badminton klubu, rekreativnci pa se potijo pri igri s perjanico vsak dan v telovadnici Srednje šole Josipa Jurčiča. Zakaj je badminton super vadba za slehernika, vas lahko prepriča naslednjih deset razlogov. 

#1: Zabava, zabava, zabava
Badminton je igra, lahko jo igrate posamezno, da povečate svoj kardio nivo, ali pa v dvojicah, če želite narediti igro bolj zabavno. Vsekakor igranje badmintona prinaša zadovoljstvo, poleg tega pa se ga igra skozi vse leto.

#2: Socializacija
Pridružite se našemu klubu, kjer skrbimo, da se člani spoznajo in družijo v sproščenem športnem vzdušju.

#3: Tempo
Badminton je najhitrejša igra z loparjem na svetu. Pri izkušenih igralcih lahko s »smashom« perjanica poleti tudi krepko preko 300 km/h. Ko se naučite obraniti takšnih udarcev, je to res »hud filing«. Le, da takšen udarec ne zadane vas :( ... Avč!

#4: Refleksi
Poleg moči in agilnosti boste z igranjem badmintona pridobili zelo dobre reflekse. Vaši odgovori in rekacije bodo hitri in kontrolirani, kar boste lahko s pridom uporabili tudi izven igrišča pri vsakodnevnem življenju. 

#5: Fitness
Če ste človek, ki ima rad prešvicano majico ob koncu treninga, potem je badminton kot nalašč za vas. Tek, skoki, hitri obrati, udarci in vse to v eni igri badmintona, kjer lahko igralec preteče tudi preko 6 km.

#6: Koordinacija
Poleg ekspozivnosti in bliskovitih refleksov zahteva badminton še dobro koordinacijo oči in rok. Z igranjem boste prehodili vsako ped igrišča, usklajeno gibanje pa je ključ do dobrega igralca badmintona.

#7: Tekmovalnost
Seveda se lahko badmintona držite kot striktno družabno rekreacijo, če pa imate v sebi tekmovalnega duha, je na voljo veliko priložnosti za primerjanje moči – od rekreativnih turnirjev in lige do državnega tekmovalnega nivoja doma in na tujem.

#8: Cena
Badminton sicer ni najcenejši šport, prav tako pa vam ne bo izpraznil denarnice. Največji strošek predstavljajo nakupi žogic, če predpostavimo, da jeze na igrišču ne znašate nad svojim loparjem J Kot član našega kluba boste deležni ugodnosti ob nakupih športnih rekvizitov in opreme.

#9: Priljubljenost
Morebiti se vam kot začetniku ali nepoznavalcu zdi, da badminton ni najbolj razširjen in prepoznan šport. Mogoče je to velja za domače loge, v svetu pa je badminton številka #2 po množičnosti igralcev. Največ ga igrajo v Veliki Britaniji, na Danskem, Švedskem, Nemčiji, pa seveda na Kitajskem, v Indoneziji, Maleziji, Indiji ...  Kot olimpijski šport pa je badminton edini šport, kjer igrajo za medalje tudi mešani pari.

#10: Veščine
In medtem, ko se boste učili udariti žogico s hitrostjo Formule 1, boste istočasno razvijali tehniko najnežnejših udarcev. Sposobni jo boste odbiti tako prefinjeno, da se bo odkotrljala preko mreže in padla na nasprotnikova tla tišje kot peresce.

Smo vas prepričali?

Vabljeni v Badminton klub Ivančna Gorica

Izvedbo tradicionalnega decemberskega novoletnega turnirja so nam zagodle številne bolezni... več >>>
Po večmesečnem prelaganju datuma za izpeljavo našega badmintonskega turnirja za... več >>>

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Badminton klub Ivančna Gorica